Duurzaam leven is... kiezen.

Gepubliceerd op 25 mei 2023 om 13:52

Juiste keuzes maken, want dat hoort bij het leven, ja juist... keuzes maken. Ik maakte hierbij ook de keuze om stappen te zetten naar een faire levensstijl waarbij niemand negatief benaderd wordt. En ja, da's moeilijk. 

My guilty pleasure: De auto. We hebben tot 2 jaar geleden telkens 2 auto's gehad thuis. Met een job dichtbij huis en een partner die van thuis uit werkt, was die tweede auto vooral cool om dieven weg te houden van ons huis toen we een weekje op reis gingen. Maar voor de rest was die auto uitzonderlijk nodig om de regen te trotseren als ik eens een keertje alleen thuis was met de kindjes. 

So we did it! We verkochten hem en zijn er intussen al eventjes van af. Mag ik trots zijn over mijn autogedrag? Neen, absoluut niet. We nemen nog altijd steeds veel te vaak de auto. Misschien heeft het hebben van een 8 jarige, een 5 jarige en een 18 maanden oude dreumes er wel iets mee te maken. Maar ik zie andere gezinnen het anders doen. Begrijp me niet verkeerd, ik sta nog steeds recht in mijn schoenen en ben steevast overtuigd dat wij als gezin wél veel doen om onze ecologische voetafdruk kleiner te maken. 

En dat doen elk van jullie... toch? 

Had het van mijzelf afgehangen, hadden we al de zoveelste bakfiets gekocht en uitgetest. EN een longtail bike. EN een NMBS-abonnement. EN weet ik veel wat nog aan te kopen valt om pogingen te doen om dan toch minder met de auto rijden. Maar ook die dingen kosten geld... 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.