tijd voor Kefir!

 

Na vijf jaar vertoeven en werken in de wijngaarden rond Bordeaux, keert het dynamische duo Adrien en Mary, terug naar hun land van herkomst “le plat pays” om hun eigen brouwerij voor persoonlijk gebruik te starten.
Tijdens februari 2019 wordt al het fonkelnieuwe materiaal overgebracht naar België om de dorst van onze landgenoten te lessen.

De tijd verstrijkt en op het einde van 2019 bedenkt Mary opeens dit:
“Waarom zouden we onze kefir drank, op basis van fruit, niet gewoon lanceren op de markt? We hebben nu toch alles in huis om te kunnen produceren.”

Dit briljante idee betekende de start van het avontuur in januari 2020.

 

Kefir ontstaat door kleine kefir-fruitzaadjes te laten gisten in water. Deze zaadjes voeden zich daarbij met de suikers die vrijkomen bij het marineren. Op deze manier wordt de drank licht bruisend met een fijn genuanceerde zure smaak. De suikers worden volledig omgezet waardoor kefir een ideale drank is voor mensen met diabetes, zwangere vrouwen of iedereen die een alternatief zoekt voor een glas wijn, bier of frisdrank.

Gereputeerd omwille van zijn “probiotica (levende culturen)” is deze kefir op basis van fruit, eigenlijk letterlijk “een superdrank”.

Als uitstekende bron van vitamines en probiotica, is kefir gunstig voor het spijsverteringsstelsel en het versterkt uw immuniteitssysteem. De kefirdrank op basis van fruit combineert daarmee het nuttige met het aangename. Santé!